Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De tijd lijkt rijp voor een scherpe bounce in de goudmijnsector

Zowat alle activaklasse hebben het de voorbije weken moeilijk gehad, en dat is eigenlijk een behoorlijke understatement.

Zelfs diegene die dachten veiligheid te kunnen vinden in de goudmarkt hebben zich toch wel een beetje verkeken, en het blinkende gele edelmetaal zou historisch gezien volgens velen nochtans een veilige haven moeten voorstellen.

Maar de speculanten in de goudmijnsector hebben het al helemaal niet beter gedaan, een stuk slechter zelfs!

De ‘VanEck Vectors Gold Miners ETF’ – bestaande uit een collectie van goudmijnaandelen – deed het zelfs slechter dan de beursindexen in deze correctie.

Dat kan je ook zien op onderstaande grafiek van Grant M. Beasley, een onafhankelijke trader met een zwak voor de grondstoffenmarkten.
 
 

De bovengenoemde ETF daalde in deze chaos van net onder de $25 tot net onder de $21.

Echter is er nu volgens Beasley wel sprake van een beweging die te ver te snel uitgetrokken is naar de benedenkant, dat zie je volgens hem ook aan de rebound die deze ETF vrijdag zag.

GDX deed het vrijdag erg slecht tot een aantal uren voor sluiting toen er een grote rebound kwam, dit is volgens Beasley dan ook een positief signaal dat deze daling op zijn einde loopt en speculanten nu kunnen inspelen op een stijging van de goudmijnsector.

De Relative Strength Index – bekend onder de afkorting RSI – die je onderaan in een apart vak ziet op de grafiek laat ook duidelijk zien dat je momenteel echt wel kan spreken van extreme zwakte, en zowat elke keer dat dit het geval was kwam er vervolgens een mooie rally aan.

Het is nu dus – naar alle waarschijnlijkheid – een goed idee om deze ETF heel goed in de gaten te houden.

Het zou volgens Beasley alvast een mooie trade moeten zijn voor de rest van de maand Februari.

Mocht dit je interesse gewekt hebben dan kan je de ‘VanEck Vectors Gold Miners ETF’ vinden onder de ticker ‘GDX’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.