Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Solden in de energiesector?

De energiesector heeft de laatste tijd – tot zeer recent – een mooie heropleving gehad, dit komt voornamelijk door de opwaarts gaande olieprijs, die veruit het meeste doorweegt in de energiesector door zijn astronomische omvang.

Echter is de energiesector de laatste paar weken – net zoals zowat alle andere activaklasse – ook gekelderd als een baksteen.

Heel wat winsten waren in een mum van tijd weg en dat is voor velen wel even slikken natuurlijk.

Echter lijkt het tij alweer te keren voor deze sector en dat is ook John van JohnsCharts opgevallen.

John ziet op onderstaande grafiek de recente erg scherpe daling tot zowaar onder het 200 daags gemiddelde om vervolgens terug boven ditzelfde gemiddelde uit te schieten met een technisch patroon dat bekend staat als een ‘reversal candle’.

Dit zou volgens John een signaal kunnen zijn dat de trend vanaf hier weer opwaarts is en het waarschijnlijk een goed idee is om posities in te nemen in de energiesector voor diegene die dat nog niet gedaan hebben.

Diegene die al posities hebben in deze sector en nog aan het bekomen zijn van de recent geleden pijn moeten objectief blijven en beseffen dat ze nu wel de kans hebben om de aandelen die ze interessant vinden in deze sector een stuk goedkoper aan te kunnen kopen dan een paar weken geleden het geval was!

Een zowat allesomvattende ETF zoals het ‘Energy Select Sector SPDR Fund’ is misschien wel een aanrader om je blootstelling aan deze sector te verhogen, voor de speculanten die minder of geen kennis hebben op het bedrijfskundig niveau of voor zij die gewoon hun risico – voor zover dat natuurlijk mogelijk is binnen een specifieke sector – willen spreiden.

Je kan deze ETF vinden onder ticker ‘XLE’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.