Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Gaan we een dubbele bodem zien, of zelfs … erger?

De beursindexen hebben de laatste week een stevige heropleving gehad. De S&P500 ging van zijn bodem op 2535 maar liefst 200 punten hoger naar een mooie 2732 (op het moment van schrijven).

Echter is het niet meer dan normaal dat na zo een zware val een bepaald deel van die val in vrij korte tijd teniet wordt gedaan, en dat is dan ook exact wat we hier zien.

Ondanks de positieve prestaties van vorige week, zijn we nog niet volledig uit de gevarenzone. Dat is althans de mening van Bryce Coward, een analist bij Knowledge Leaders Capital.

Coward denkt dat deze daling niet het begin is van een nieuwe berenmarkt. Toch is er volgens hem wel een erg grote kans dat we een hertesting zien van de recent gevormde bodem. Misschien zelfs een bodem die nog iets lager ligt om de zwakke handjes eruit te krijgen.

Coward stelt dat de vorige correcties – in 2010, 2011 en 2015/16 – elk zo een 2 maanden lang duurden. Bij geen enkele van die 3 correcties was er een rechte weg terug omhoog.

Coward laat een voorbeeld zien van wat hij bedoelt met de onderstaande grafiek waarop de correctie van 2012 te zien is.

Wat als we die gebeurtenissen vergelijken met wat we vandaag zien? Dan is het na deze mooie rally van vorige week nu misschien wel de tijd om een tactische short uit te voeren om een – historisch waarschijnlijke – hertest te bespelen, je posities te hedgen of deze af te bouwen mocht je dat willen.

Een mooie manier om van deze hertest te profiteren is om de ‘Direxion Daily S&P500 Bear x3 ETF’ (ticker: SPXs) te kopen. Deze ETF maakt gebruik van een driedubbele hefboom zodat je van deze korte en waarschijnlijk hevige beweging ten volle kunt profiteren.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.