Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Zijn de kleinere Amerikaanse aandelen klaar voor een terugkeer naar hun vorige glorie?

Na een erg goed 2016 hebben de kleinere Amerikaanse bedrijven het na deze periode een beetje laten afweten.

De small caps blijven wat achter in vergelijking met wat velen zien als zijn grote broer, namelijk de S&P500.

Volgens JC Parets van AllStarCharts lijkt echter de kans groot dat daar nu verandering in zal komen.

Parets presenteert de volgende grafiek, waarin je een ratio ziet van de Russell2000 Small Cap index ten opzichte van de S&P500.

Zoals je ziet is er nu sprake van horizontale steun op deze grafiek, alsook de RSI-indicator.

Dit technisch hulpmiddel om onderliggende sterkte te bepalen is bezig aan een opwaarts traject. Dat is dus een veelbelovend signaal.

De komende maanden zouden dan wel eens zeer goed kunnen blijken voor de speculanten die zich voornamelijk richten op de kleinere bedrijven op de markt, zeker als de stierenmarkt in aandelen intact blijft.

Je kan hier op inspelen door de ‘iShares Russel 2000 ETF’ te kopen. Je kan deze ETF vinden onder ticker ‘IWM’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.