Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Is deze oude technologie reus terug van weggeweest?

Exact 50 jaar geleden, in 1968, zag het Amerikaanse Intel het levenslicht.

Intel is een van de grootste bedrijven ter wereld. Het zag zijn piek tijdens de internetbubbel, net als zoveel andere bedrijven in deze sector.

Het was de marktleider in zowat alles wat maar met computers leek te maken te hebben.

Maar daar is echter sinds de crash van 2000 verandering in gekomen.

Intel is hierna wat naar de achtergrond verschoven en van de furore die het ooit maakte is niet erg veel meer overgebleven.

Toch lijkt het tij te keren, denkt vermogensbeheerder BlueGrass Capital.

Als we kijken naar deze logaritmische lange termijn grafiek, dan zie je duidelijk dat er sprake is van een lange bodemvorming, die meer dan 15 jaar heeft geduurd!

En nu – na al die tijd – schiet het aandeel terug naar boven, en waarschijnlijk naar nieuwe all time highs.

Dit is een mooi signaal voor de sterkte van de aandelenmarkt in zijn geheel, maar vooral voor beleggers die willen inspelen op een verdere stijging van de ijzersterke technologiesector.

Het zou BlueGrass Capital dan ook niet verbazen mocht Intel terug een stapje dichter bij de spotlight zetten.

Opletten geblazen dus, het is namelijk niet elke dag dat een ‘blue chip’ aandeel uit een basis breekt van meer dan anderhalf decennia.

Hou het dus zeker goed in de gaten en voeg alvast ‘Intel Corp’ toe aan je watchlist (ticker: INTC).

Wees er wel van bewust dat bewegingen die zo lang op zich laten wachten en zo opbouwen door de jaren heen, vaak heel erg explosief zijn in hun sterkte. Je wacht dus best niet al te lang om actie te ondernemen.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.