Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Is koning Dollar dan eindelijk terug van weggeweest?

Na een uitermate slecht 2017 lijkt de Amerikaanse dollar nu eindelijk te bodemen.

Het valt af te wachten of dit een kleine beweging zal zijn of dit iets is voor de langere termijn.

Toch zijn sommige beleggers weer hoopvol over het traject van de dollar.

De Dollar Index lijkt een dubbele bodem te maken, meldt ‘CEO Technician’ van ‘EnergyAndGold’.

Mogelijk betekent dit een omslag, al is het op dit moment nog koffiedik kijken.

De Dollar Index bestaat voor 57.6% uit een weging tegen de Euro.

Een long USD/short EUR positie innemen, lijkt dan ook een mooie tactische trade.

Zo speel je in op een stijging van de Dollar tegenover de Euro. Dat is iets wat toch wel erg waarschijnlijk lijkt op dit moment.

Het is een trade met vrij weinig risico.

Mocht deze dubbele bodem toch niet werken, dan is het aan te raden om je positie te sluiten zodra er een nieuw laagtepunt gemaakt wordt.

Ook laat CEO Technician weten dat je moet letten op de negatieve correlatie tussen de grondstoffenmarkt en de USD.

Wat in dit geval dus wil zeggen dat – mocht dit de bodem zijn voor de USD – de grondstoffenmarkten de komende tijd wel eens ondermaats zouden kunnen presteren.

Voor de traders die een stapje verder willen gaan is een short positie op een grondstoffen ETF zoals bijvoorbeeld de ‘PowerShares DB Commodity Tracking ETF’ (ticker: DBC) dan misschien ook wel een beter idee.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.