Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Nieuwe importheffingen op staal & aluminium, een Déjà vu?

Trump heeft gisteren laten weten dat er vanaf volgende week sprake zal zijn van een importheffing op buitenlands staal en aluminium, van respectievelijk 25 & 10 procent.

Op deze manier wil Trump inheemse staalproducenten een duwtje in de rug geven. Deze heffingen moeten import uit andere landen ontmoedigen.

Brent Donnelly van zakenbank HSBC trekt de vergelijking met de importheffing die president Bush doorvoerde in 2002. Op onderstaande grafiek laat hij zien wat er naderhand gebeurde met zowel de USD als de S&P500.

Zoals je ziet was er bij beide activa sprake van een correctie.

Of we dit nu weer kunnen verwachten valt natuurlijk nog te bezien, maar de marktreactie van gisteren was veelzeggend. Zowel de S&P500 aandelenindex als de Amerikaanse Dollar moesten direct een deeltje van hun waarde prijsgeven.

Als de geschiedenis zich hier herhaalt, dan zouden beide activa nog een stuk lager kunnen gaan vanaf hier. Dat is natuurlijk iets waar je beter op voorbereid bent.

Uiteraard is dit voor speculanten ook een mooie kans om hierop in te spelen. Dit kan je doen door de ‘SPDR S&P500 ETF’ te shorten. Deze kan je vinden onder ticker ‘SPY’.

Je kan natuurlijk ook gewoon deze ETF gebruiken om je portfolio in te dekken mocht je dit nodig achten.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.