Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Hier is jouw kans om de stijging in opkomende markten nogmaals te bespelen

Zo’n twee jaar geleden begon het feestje begonnen bij de opkomende markten.

De koersen staan ondertussen weer een heel stuk hoger dan begin van 2016.

Echter hoor je maar al te vaak dezelfde namen vallen wanneer het op deze – vaak sterk groeiende – opkomende markten aan komt.

Iedereen heeft het maar al te graag over China, India en andere landen. Beleggers vergeten vaak om een beetje verder te kijken dan hun neus lang is.

Zo is er nu een opportuniteit die zich lijkt aan te dienen. Het is een opkomend land dat achtergebleven is en pas net vanuit de startblokken vertrokken is, althans dat is de mening van Ian McMillen van ‘TheChartLife’.

We hebben het hier over het land dat – letterlijk en figuurlijk – geschiedenis heeft geschreven met hun farao’s, mummies en piramides. Dat is natuurlijk Egypte.

McMillen ziet een interessant patroon verschijnen op de volgende grafiek:

Er is sprake van een uitbraak uit een lange termijn bodem: het eerste echte positief prijssignaal van de Egyptische markten in dit decennia.

De speculanten die te laat waren om te profiteren van de opkomst der opkomende markten sinds begin 2016 kunnen nu in plaats van landen die sindsdien al 50 – 100% gestegen zijn na te lopen hun tweede kans wagen om dit thema te bespelen.

McMillen gebruikt dan ook de ETF die je ziet op de bovenstaande grafiek om in te spelen op dit thema, dat is de ‘VanEck Vectors Egypt Index ETF’.

Je kunt deze vinden onder de ticker ‘EGPT’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.