Bekende hedge fund manager: De beren zullen nog lang op hun honger moeten blijven zitten

Hedge fund manager en voormalige econoom voor het IMF Mark Dow is een van de bekendste bloggers wat betreft macro-economie en staat bekend om niet terug te deinzen voor het hebben van een sterkte mening en deze ook volop te verspreiden.

En deze keer is het niet anders. Dow denkt dat deze stierenmarkt nog een heel eind te gaan heeft, een aantal jaren zelfs alvorens de volgende berenmarkt van zich laat horen.

Ik trap een open deur in als ik zeg dat dit niet bepaald een vooruitzicht is dat hij deelt met velen anderen.

Zo is er in februari eindelijk een degelijke correctie geweest en de speculanten zitten weer direct met gigantische short posities… (die ze waarschijnlijk erg snel zullen moeten afbouwen volgens Dow)

De economie is er dan ook stukken beter aan toe dan dat iedereen denkt, ook al hoor je nog altijd veel retoriek over een implosie die voor de deur zou staan, volgens Dow.

Zo ziet hij dat zowel technologie, banken en broker/dealers de strijd tegen de beren momenteel leiden en dat de beren maar beter eens een snelcursus gaan volgen die inspeelt op patroonherkenning.

Kijk maar eens naar volgende grafiek die Dow van een bekende technologie ETF laat zien:

Er is duidelijk een opnieuw een hoogtepunt bereikt en ondanks de recente daling – die überhaupt al helemaal uitgewist is – is er eigenlijk geen enkel signaal dat deze thesis echt tegenspreekt.

Sinds net na de crisis voorspelt Dow al dat dit de langste en meest ondiepe cyclus aller tijden gaat worden, en tot nu toe lijkt het nog altijd dat hij gelijk gaat krijgen.

Je hebt dus nog tijd om in te spelen op de 3 bovengenoemde sectoren die momenteel erg sterk zijn. Volgens Dow is dat – nog altijd – een uitstekend idee.

Dit kun je doen door de volgende ETFs te kopen:

‘Technology Select Sector SPDR Fund’ – ticker XLK.
‘NYSE Arca Securities Broker/Dealer Index’ – ticker XBD.
‘Financial Select Sector SPDR Fund’ – ticker XLF.

Zoals de bekende beursslogan luidt: ‘the trend is your friend’.