Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Olie lijkt klaar voor verder koersgeweld na een langzame start van het jaar

Olie heeft het dit jaar nog niet gemakkelijk gehad.

Ondanks een zwakke start, was 2017 net een goed jaar voor de olieprijs.

De vraag naar olie blijft erg sterk en vaak worden diegene die negatief zijn over het toekomstig traject van de olieprijs dan ook verrast door erg sterke ‘inventory draws’ die veelal wijzen op een sterke afname van de oliereserven, en zo dus ook een potentiële hogere prijs.

Maleeha Bengali van de gelijknamige ‘Maleeha Bengali Commodity Corner’ – of in het kort MBCC – ziet ook een erg interessant technisch patroon momenteel op de grafiek van olie. Bekijk volgende grafiek maar eens…

Er is duidelijk sprake van een opwaartse uitbraak in de olieprijs na een consolidatieperiode.

Deze consolidatieperiode kwam in een periode waar de olieprijs seizoensgewijs het vrijwel altijd minder doet.

De recente correctie moet dan ook in een bepaald perspectief geplaatst worden, namelijk dat van een normale correctie in een seculaire stierenmarkt die begon in het begin van 2016.

Volgens Bengali is dit toch wel een positief signaal dat vertrouwen inboezemt voor hogere olieprijzen in de toekomst. Het is nu misschien wel een erg goede tijd om deze dip te kopen!

Het is dus tijd om het ‘zwarte goud’ erg goed in de gaten te houden want de prijzen zouden het de rest van het jaar wel eens erg goed kunnen doen.

Als je al bekend bent met bepaalde olieaandelen, dan is nu misschien wel het ideale moment om deze van onder het stof te halen en nogmaals te bezien.

Als dit niet het geval is maar je toch blootstelling wilt aan deze sector dan kan je hierop inspelen door de ‘United States Oil Fund ETF’ te kopen, welke je kan vinden onder ticker ‘USO’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.