Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Profiteer van de enorme cycliciteit van deze markt nu het nog kan

Er is geen enkele sector op aarde die zo cyclisch is als de grondstoffensector, het is een sector die zowat altijd het bekende – of beruchte eigenlijk – ‘boom/bust’ patroon volgt, wat wil zeggen dat er dan sprake is van een grote (her)opleving van de sector die jaren duurt en waarna het tegenovergestelde volgt, een soort van eb en vloed zeg maar.

Dit komt door de sector die cyclisch over en onder produceert, een fenomeen dat men kent als de ‘varkenscyclus’.

Om het even op een erg eenvoudige – maar effectieve – manier uit te leggen, gaat deze cyclus als volgt:

De prijs van de grondstof in kwestie staat hoog: meer productie, minder vraag = prijs daalt.
De prijs van de grondstof in kwestie staat laag: minder productie, meer vraag = prijs stijgt.

Als er een sector is waar je dus als contraire belegger je geld kan verdienen door tegen de stroming in te zwemmen, dan is het hier wel.

Een teken dat het weer een feest zou kunnen worden de komende jaren voor de grondstofbeleggers zie je aan de volgende grafiek van Bloomberg, het betreft Noble Group, een grondstoffenhandelsbedrijf dat ooit de grootste van zijn soort was in Azië:

Het bedrijf staat nu op het randje van het faillissement, en dat is – door de erg cyclische eigenschappen van de sector – toch wel ongeveer een van de meest kwalitatieve signalen die je kan krijgen dat het tijd is om je terug te begeven richting deze sector!

Aandelen van Noble Group staan op het laagste punt sinds … 1999.

De grondstoffen stierenmarkt die bijna 10 jaar duurde begon in 2000!

Gaat de geschiedenis zich nu herhalen en gaan diegene die nu posities durven innemen – terwijl iedereen gek is van technologie aandelen – beloond worden?

Als we de geschiedenis mogen geloven dan is de kans erg groot, laat deze opportuniteit dan ook niet aan je voorbijgaan en ga je kans in de grondstoffensector!

Je kan dit doen door de volgende ETF te kopen die inspeelt op de algemene sterkte in deze sector: ‘PowerShares DB Commodity Tracking ETF’, onder ticker ‘DBC’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.