Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit ongeliefd Zuid-Europeaans land laat de rest van het continent ver achter zich

De mooie rally in Zuid-Europeaanse aandelen van vorig jaar zou dit jaar moeten blijven aanhouden, zo zegt Joseph Oughourlian van Amber Capital.

Oughourlian ziet nog altijd waarde in de aandelenmarkten in die regio en de markten daar zitten volgens hem nog ook nog eens goed beschermd tegen uitwendige schokken, iets dat in de laatste maanden een erg mooie eigenschap bleek te zijn.

Landen als Italië en voornamelijk Griekenland zouden dit jaar verder moeten profiteren van een verhoging in de inheemse vraag alsook het feit dat ze minder blootstelling hebben aan o.a. China, handelsoorlogen en technologie.

Beiden landen hebben overigens vorig jaar de Stoxx Europe 600 Index – toch wel dé maatstaf voor aandelen in Europa – verslagen, en Oughourlian denkt dat dit dit jaar weer het geval kan worden!

Kijk maar eens naar de volgende grafiek van Bloomberg:

De Griekse markt – te vinden onder ASE Index in het oranje – doet het een heel stuk beter dan de rest!

Het werd tijd voor een heropleving in Griekenland, een land dat door de crisis van 2008 erg hard geraakt werd en daar heel lang onder geleden heeft, maar de tijd blijkt nu gekomen te zijn en het is net hier waar de waarde te halen valt voor diegene die ongeliefde beleggingen omarmen & tegen de stroming der sentiment in durven zwemmen om zo bovengemiddelde rendementen te behalen!

Je kan blootstelling bekomen aan de Griekse beurs door de volgende ETF te kopen, de ‘Global X MSCI Greece ETF’, welke je kan vinden onder ticker ‘GREK’.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.