Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Een zeldzame contraire opportuniteit in deze Oosterse valuta

Als iedereen hetzelfde denkt is de kans groot dat niemand denkt – of toch niet in een diepe analytische en doordachte manier.

Consensus is in beleggen en speculeren een van de dingen waar je toch wel héél erg goed voor moet opletten.

Als maar genoeg mensen naar dezelfde kant van de boot verhuizen, zorgt dat voor onstabiliteit en voor je het weet lig je in het water. Zo werkt het vaak ook op de financiële markten!

Het zijn dan ook vaak de meest lucratieve trades die je kan maken, wanneer je tegen de stroming in zwemt. Krijg je gelijk, dan geeft dat je rendement een behoorlijke boost als de massa volgt.

De mensen van Movement Capital – een onafhankelijke research firma – zien nu zoiets gebeuren bij de Japanse Yen.

De speculatieve interesse bevindt zich op een laagtepunt van maar liefst meer dan 12 jaar.

Bekijk ook hieronder eens de positionering van de ‘Dealers’ – bekend als het slimme geld – tegenover de ‘Speculators’, die eerder bekend staan als het domme geld.

Het lijkt dan ook het perfecte moment om een contraire positie in te nemen en zo te profiteren van een heropleving in de Yen.

Het zijn momenten als deze die duiden op extreme situaties in de markt – het ‘slimme geld’ met grote long posities en het ‘domme geld’ met vrijwel geen posities – die je op weinig tijd mooie rendementen kunnen opleveren!

Wacht dus niet langer en koop wat Japanse Yen!

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door het valutapaar EUR.JPY te verkopen. Je verkoopt dan euro’s en koopt daar yen mee aan.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.