Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit goudmijnbedrijf lijkt de inhaalrace begonnen te zijn

Ondanks dat het voor de goudmijnsector – in tegenstelling met het onderliggende metaal – een moeilijk jaar is tot zover, lijkt er nu voor vele van deze aandelen een ommekeer in de maak.

Liefhebbers van deze sector doen er dan ook goed aan om de betere goudmijnaandelen op te sporen en deze goed in de gaten te houden, bedrijven zoals bijvoorbeeld Yamana Gold.

Op de onderstaande grafiek van onafhankelijk grondstoffenbelegger en fervent technisch analist Grant M. Beasley zie je toch wel hoopgevende prijsactie de laatste paar weken.

Beasley merkt op dat de prijs nu boven zowel het 50 als het 200 daags gemiddelde noteert en de prijs recent is uitgebroken naar boven, iets dat wel eens een trendwijziging voor de komende paar weken/maanden zou kunnen betekenen.

Het eerste prijsdoel van Beasley bevindt zich op $3.2, mocht dit doel voorbijgestreefd worden dan nemen we direct het vorig hoogtepunt van $3.8 in het vizier, een niveau dat toch wel opmerkelijk veel hoger is dan de koers vandaag en zo dus potentieel mooie rendementen voor beleggers kan opleveren de komende tijd.

De achtergebleven goudmijnsector heeft overigens nog heel wat in te halen op de goudprijs en nu lijkt het perfecte moment voor aandelen als Yamana Gold om aan die inhaalrace te beginnen.

Je kan goudproducent ‘Yamana Gold’ vinden op de NYSE onder ticker ‘AUY’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.