Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit ongeliefde land staat klaar voor een comeback van groot formaat

Een tijdje geleden lazen jullie over Egypte en de kans van dit land om een mooie inhaalbeweging te maken.

Dat is ook wat er exact gebeurde: het bleek dus een goed idee te zijn om de achterblijvers eens goed te bekijken terwijl iedereen ze – vaak om ondoordachte redenen – links laat liggen.

Bij de opkomende markten lijkt er een nieuwe opportuniteit voor het rapen te liggen.

Dit keer gaat het over Mexico. Het land lag de laatste tijd vaak onder vuur lag door Trump en de onzekerheden rondom NAFTA, die beleggers niet erg wisten te smaken.

Dit feit zorgde voor het verlaten van het toneel door internationale beleggers in Mexico. Dat pessimisme lijkt op dit moment toch wel een climax bereikt te hebben.

Kijk hieronder maar eens op de volgende grafiek van TopDownCharts, waarop u duidelijk kan zien dat de weging van Mexico in de ETF markt – dit zijn op de beurs verhandelbare fondsen als het ware – écht te wensen over laten.

Waarschijnlijk zal dit zeer binnenkort terug gecorrigeerd worden, en dit keer naar boven in plaats van beneden. Iets dat naar alle waarschijnlijkheid zal zorgen voor stijgende koersen.

De blootstelling van de gemiddelde ETF die het mandaat heeft om in te spelen op landen zoals Mexico staat wat betreft dit land specifiek op het laagste punt sinds de financiële crisis!

Er zit dus al heel wat slecht nieuws in de prijs en het sentiment van dit land. Dat verhoogt voor zij die het willen zien de kans op toekomstige winsten en verlaagt eveneens uw risico.

TopDownCharts stelt dat het nu misschien wel het ideale moment is om op deze discrepantie in te spelen en uw blootstelling aan dit ondergewaardeerde land te verhogen, alvorens de rest van de wereld dit doet en de prijs fors hoger jaagt!

Je hoort wel eens vaker de volgende oude beurswijsheid: ‘koop wanneer het bloed door de straten vloeit’, en dat is exact wat u nu kan doen.

Je kan de ‘XTrackers MSCI Mexico UCITS ETF’ vinden op de London Stock Exchange onder ticker ‘XMES’.


Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.