Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze mastodont in de lithiumsector is klaar voor de volgende rally

De grondstoffen presteerden sterk vorig jaar, maar toch stak lithium er met hoofd en schouders bovenuit.

Dat werd duidelijk gemaakt door de aandelenkoersen van de bedrijven die lithium delven. De ETF die inspeelt op de lithiumsector ging in 2017 zo’n 60% hoger.

Dit jaar is er echter sprake van de meer speculatief georiënteerde beleggers die hun winst nemen. Dat vertaalt zich nu dan ook in dalende koersen.

De recente correctie biedt gelukkig wel potentieel voor de beleggers die een oogje hebben op deze sector, maar de koers niet wilden nalopen.

Volgens de website OmahaCharts is het nu weer tijd om omhoog te kijken wat betreft de prijs.

Bij OmahaCharts verkiezen ze geen ETF, maar wel een specifiek aandeel: Albemarle – de globale marktleider in de lithiumsector.

Ze denken daar dat het technische plaatje er gunstig uitziet. Het negativisme is wat getemperd en het zwakke geld is uit de markt verdwenen.

De weg is dus vrijgemaakt voor lithiumbeleggers die overtuigd zijn van de lange termijn fundamenten.

Denk je dat lithium een mooie toekomst in het verschiet heeft? Dan is het naar alle waarschijnlijkheid nu een goede keuze om een positie in te nemen op Albemarle.

Je kan ‘Albermarle Corp’ vinden op de NYSE onder ticker ALB.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.