Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Staat het zwarte goud klaar voor verdere koersstijgingen?

De Amerikaanse Dollar lijkt eindelijk wakker geschoten, al is het misschien maar voor een korte tijd.

2017 verliep vrij dramatisch, net als het begin van 2018.

Terwijl een stijgende USD vaak een slecht signaal is voor de grondstofmarkten lijkt de oliemarkt er zich niets van aan te trekken.

Deze blijft zelfs maar doorstoten naar hogere niveaus.

Dit is een geweldig teken van onderliggende sterkte voor diegene die voornamelijk actief zijn in de grondstoffenmarkten.

Op dit moment is olie een van de sterkste grondstoffen die er zijn. Dat is een goed moment om het zwarte goud eens goed in de gaten te houden.

Onderstaande grafiek van Charlie Bilello van PensionPartners geeft deze sterkte dan ook perfect weer.

Het lijkt erop dat de olieprijs nog wil doorstoten naar hogere niveaus, met dank aan de recente sterkte van de dollar.

In plaats van te dalen gaat de olieprijs gewoon nog hoger dan voorheen!

Ben je actief belegger in de gronstoffensector? Dan zou je je portfolio kunnen uitbreiden met meer olieposities.

Wil je profiteren van de olieprijs, zonder je druk te maken over de specifieke bedrijven die olie uit de grond halen? Dan zou je kunnen kiezen voor
‘ETFS WTI Crude Oil ETC’.

Je kan deze vinden onder ticker ‘CRUD’ op de London Stock Exchange. Dit product speelt rechtstreeks in op de olieprijs zelf.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.