Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Amerikaanse staatsobligaties kunnen de komende weken sterk dalen

Amerikaanse staatsobligaties zitten al 40 jaar in een stierenmarkt. Daar lijkt nu een einde aan te komen.

De interest op deze obligaties is negatief gecorreleerd met de prijs van de obligatie.

Historisch gezien is het interessant om een short positie in te nemen op deze obligaties.

Dat blijkt uit onderstaande grafiek van TopDownCharts.

Met zo’n short positie speel je in op lagere prijzen en hogere interesten.

Rond deze tijd van het jaar, stijgen de interesten van deze obligaties sterk. Dit fenomeen herhaalde zich al zo’n 50 keer tussen 1962 en 2017.

Herhaalt de geschiedenis zich, dan is het mooi moment om deze obligaties te shorten de komende weken.

Op de grafiek zie je ook een sterke correlatie tussen het historisch gemiddelde en de performance van dit jaar. Dat geeft deze thesis toch wel iets meer krediet.

De trein lijkt alvast vertrokken voor diegene die deze obligaties aan het shorten zijn.

Het is echter nog niet te laat om een graantje hiervan mee te pikken!

Je kan deze trade uitvoeren door de ‘ProShares Short 7-10 Year Treasury’ te kopen. Deze kan je vinden onder ticker ‘TBX’.

Deze ETF is een short product en speelt in op een daling van Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd ±10 jaar.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.