Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Staat de Amerikaanse aandelenmarkt een gigantische crash te wachten?

De wereldwijde aandelenindexen hebben uitstekende jaren achter de rug.

Maar de eerste vermoeidheidstekens duiken op.

Beleggers kunnen maar beter opletten.

De markten gaan zoals het spreekwoord luidt ‘met de trap omhoog en met de lift omlaag’: dalingen kunnen dus veel sneller gebeuren dan stijgingen.

Zo zien ze bij Nautilus Investment Research het potentieel voor een herhaling van de crash uit 1929.

Zo’n scenario zou catastrofaal zijn voor beleggers zonder bescherming.

Op deze grafiek zie je dat er een grote correlatie is van maar liefst 95% tussen de prijsactie voor de crash zo’n 100 jaar geleden en wat we nu zien.

Dat is iets dat vele beleggers de stuipen op het lijf zal jagen. Gelukkig gebeurt zoiets niet elke dag.

Toch is het aan te raden om het potentieel voor dit soort scenario’s in het achterhoofd te houden, zeker bij koerszwakte zoals nu.

Volgens Nautilus is nu dan ook het moment om je portfolio nog eens goed te overlopen.

Eventueel kan je een short positie innemen op de S&P500. Dat is de index die op de bovenstaande grafiek staat afgebeeld.

Zo haal je het risico in je portefeuille naar beneden, indien er zich daadwerkelijk een crash zou voltrekken.

Je kan deze trade uitvoeren door de ‘Vanguard S&P500 UCITS ETF’ te shorten. Deze kan je vinden onder ticker ‘VUSA’ op de London Stock Exchange.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.