Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze agrarische grondstof schiet hoger en er lijkt geen einde in zicht

Zowat iedereen die denkt aan de agrarische grondstoffen denkt meestal direct aan de bekendere voorbeelden in die sector zoals maïs en tarwe.

Echter is er eentje in deze sector die echt de show steelt dit jaar, en dat is die in cacaobonen, kijk maar eens naar onderstaande grafiek waarop je de prijs ziet tot een paar maanden terug, deze spreekt boekdelen!

En als je aan Nick Colas van DataTrack Research zou vragen waar de prijs nu naar toe gaat zou hij zeggen… nog hoger!

Colas denkt dat de recente prijsstijging die we gezien hebben te verklaren valt door dat diegene die dit goed oogsten niet genoeg hebben geïnvesteerd toen de prijzen laag waren, en dat je nu een scenario ziet waarin de vraag groter is geworden maar de productie niet kan bijhouden, en dat is volgens Colas – zeker met de hoge volatiliteit in deze nichemarkt – iets dat een grote opportuniteit is voor de goed oplettende speculant.

Je ziet dit fenomeen overigens bij zo goed als alle grondstoffen, cyclische over en onderproductie, zoek maar eens op google naar ‘varkenscyclus’, deze zal het een en ander verduidelijken over waarom deze sectoren zo cyclisch zijn.

Alsook is er in Ivoorkust – dat met 33% een heel groot deel van de productiemarkt voor zich heeft – onzekerheid over hoeveel cacao zij kunnen produceren aangezien er sprake is van ondermaatse regenval en bovengemiddelde warmte, en beide factoren zijn nefast voor het telen van deze specifieke agrarische grondstof.

Volgens Colas is het nog niet te laat om te profiteren van deze trend, doe dit nu dus door de ‘ETFS Commodity Securities Limited ETFS Cocoa’ te kopen, deze kan je vinden op de London Stock Exchange onder ticker ‘COCO’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.