Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Het paradepaardje van deze sector is uit de startblokken geschoten

De maand mei is nooit positief geweest voor uraniumaandelen.

De afgelopen jaren ging de uraniumsector telkens zo’n 8% omlaag in de maand mei.

Dit jaar maken uraniumaandelen wel een goede start. Kijk maar naar deze grafiek van Cameco, het paradepaardje in de sector.

De prijs schoot de laatste 30 dagen de hoogte in.

Het aandeel Cameco staat nu dan ook op het hoogste punt van het laatste jaar, terwijl de wereldwijde aandelenindexen slecht presteren.

Na presentatie van de resultaten vrijdag staat Cameco zelfs 10% hoger.

Op de grafiek zie je ook een ‘golden cross’: hierbij gaat het 50 daags gemiddelde (blauwe lijn) door het 200 daags gemiddelde (rode lijn). Dit wordt door speculanten vaak gezien als bevestiging van een opwaartse trend.

Volgens beleggingssite CEO.CA is het een goed idee om dit uraniumaandeel op de kop te tikken bij de eerste de beste correctie. Zij verwachten nog een heleboel vuurwerk van Cameco de komende tijd!

Je kan dit doen door Cameco Corp te zoeken op de NYSE onder ticker ‘CCJ’, of op de TSE onder ticker ‘CCO’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.