Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De Federal Reserve maakt goud handelen gemakkelijk

Staat de goudprijs klaar voor een uitbraak boven $1380?

Op dit niveau zijn al veel opwaartse bewegingen stuk gelopen.

De eerstvolgende meeting van de Federal Reserve is een cruciaal moment. Volgens Viking Analytics kunnen we ons in het weekend van 12 en 13 juni aan een renteverhoging verwachten.

Zodra de markt het gevoel krijgt dat er renteverhoging komt, reageert men door goud te verkopen. Goud biedt namelijk geen interest.

Zo krijg je dus een ‘sell the rumor, buy the news’ situatie. Omdat men een bepaalde gebeurtenis –een interestverhoging dus- van ver zag aankomen, kon de markt dit op voorhand inprijzen.

De volgende grafiek van Viking Analytics spreekt boekdelen.
In 4 van de 5 gevallen kelderde de goudprijs in aanloop naar een renteverhoging.

Van zodra de renteverhoging plaatsvond, schoot de goudprijs weer omhoog, omdat het volledige verhaaltje al in de prijs zat.

De kans is groot dat we ons mogen verwachten aan een daling van de goudprijs de komende 30-40 dagen, alvorens er een potentiële bodem bereikt wordt rond de tijd dat de interestvoetverhoging plaatsvindt.

Volgens Viking Analytics zou het een zeer lucratief idee kunnen zijn om nu een short positie te openen in goud. Vervolgens keer je deze om naar een long positie, vlak voor de beslissing van de Federal Reserve.

Je kan dit doen door de ‘ETFS Physical Gold’ te gebruiken, je kan deze vinden op de London Stock Exchange onder ticker PHGP.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.