Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Staat dit aandeel klaar voor een rally van monsterlijke proporties?

Nog geen maand geleden zagen speculanten de zilvermarkt somber in, gezien het groot aantal shortposities.

Heel wat speculanten met een shortpositie zijn intussen gevlucht naar de uitgang.

Volgens Ian McMillen van TheChartLife is het momenteel een goed plan om te kijken naar de zilvermijnen. Deze zouden een hefboom moeten leveren op een stijgende zilverprijs.

McMillen is fan van First Majestic Silver. Dat is een van de grootste zilverdelvers op aarde, met Keith Neumeyer als CEO.

Dit bedrijf is volgens McMillen nu bezig aan een lange termijn uitbraak. Dat zou wel eens een beweging kunnen zijn die behoorlijke rendementen kan opleveren de komende tijd.

McMillen ziet op de bovenstaande grafiek een opwaartse uitbraak uit een neerwaarts trendkanaal. Dit is overigens niet de eerste keer dat een dergelijk technisch patroon zich ontwikkelt in dit aandeel.

Begin 2016 was er ook een uitbraak uit een soortgelijk trendkanaal en de koers schoot op korte tijd hoger.

De koers van First Majestic ging van een laagtepunt van $2.50 naar een top die boven de $19 lag. En dat op slechts zeven maanden tijd.

Is dit het begin van een dergelijke rally? Het zou zomaar kunnen.

Zelfs al is de uitbraak half zo indrukwekkend als de rally van 2 jaar geleden, dan mag je nog spreken van buitengewone rendementen.

Je vindt First Majestic op de NYSE onder tickercode AG.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.