Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De correctie is voorbij, koop aandelen

Het huidige jaar 2018 blijkt geen makkelijk jaar te zijn voor beleggers in aandelen, in tegendeel.

In Januari zagen we een erg hevige rally en in Februari ging het nog sneller de andere kant op, naar beneden dus.

De Amerikaanse aandelenindex – de S&P500 – corrigeerde immers meer dan 10% op erg korte tijd, iets waarop vrijwel niemand gerekend had.

Echter lijkt deze correctie nu gedaan te zijn en kunnen we nu weer terug naar boven kijken wat betreft onze toekomstverwachtingen.

Zo denkt althans Al Sabogal, een ex-trader van een hedge fund met maar liefst $10 miljard onder beheer.

Volgens Sabogal zien we op de volgende grafiek verschillende technisch georiënteerde hints die de S&P500 hier geeft die je absoluut gezien moet hebben.

Zo is de S&P500 volgens hem boven het 200 daags gemiddelde kunnen blijven, iets dat volgens Sabogal betekent dat de opwaartse trend intact is gebleven.

Alsook is deze index in het opwaarts trendkanaal kunnen blijven dat al meer dan 2 jaar intact is, ook een positieve ontwikkeling.

En tenslotte voegt Sabogal er nog aan toe dat je nu duidelijk een opwaartse uitbraak ziet gebeuren boven de neerwaartse trendlijn van de correctie die dit jaar plaats nam.

Zo zitten we dus weer in een opwaartse trend en boven het weerstandsniveau van 2675.

Het is een kwestie van tijd alvorens nieuwe hoogtepunten gemaakt worden later dit jaar, zou je denken.

Het lijkt alvast een goed tijdstip om nu je positie in deze aandelenmarkt te verhogen, je kan dit natuurlijk doen door gewoon je geliefde aandelen bij/aan te kopen maar er is ook een andere manier…

Je kan het bijvoorbeeld wat conservatiever – en dus met minder risico – aanpakken en de algemene sterkte in deze markt bespelen door de ‘Vanguard Funds PLC S&P500 UCITS ETF’ te kopen, deze kan je vinden onder ticker ‘VUSD’ op de London Stock Exchange.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.