Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De grootste uraniumproducent in Amerika biedt speculanten ongekend potentieel

2017 was een schitterend beursjaar, voor alle activaklasse…

Enkel energie presteerde ondermaats.

De energiesector verschijnt dit jaar als een van de beste spelers op het veld.

De ‘SPDR Select Fund Energy ETF’ staat al 15% hoger sinds begin april: dit is een prominente maatstaf voor de performance van energie gerelateerde aandelen.

Uranium is de meest contraire sector in het energielandschap.

De meeste aandelen in deze sector zijn meer dan 90% gedaald vanaf hun piek, meer dan 10 jaar geleden.

En dat is – zeker in de cyclische grondstoffensector – net het moment waarop je bijster goed moet beginnen opletten.

Zeker als je weet dat kernenergie nog altijd meer dan 10% van de globale energiemarkt in handen heeft en dit in een grootmacht als Amerika zelfs 20% is.

Volgens Matt Caruso kunnen we ons de komende jaren verwachten aan een tekort in uranium. Dit komt door een vermindering aan aanbod door lage prijzen en een vermeerdering aan vraag door (her)opstartende reactoren.

Dit zal volgens Caruso een gigantische opportuniteit opleveren voor de speculant die nu laag durft te kopen.

Caruso zijn favoriet is een bedrijf dat ‘Energy Fuels’ heet. Hij ziet momenteel in dat bedrijf verschillende technische indicatoren op groen springen, wat wil zeggen dat dit aandeel wel eens klaar kon staan voor een grote rally.

Zo is er volgens Caruso spraken van een Cup ‘N’ Handle – in het paars – technisch patroon, een vaak erg explosief fenomeen dat wel eens het fundament zou kunnen blijken voor een potentiële rally in de zeer nabije toekomst.

De volumes zijn goed en zowel het 50 en 200 daags gemiddelde zijn in stijgende lijn.

Caruso verwacht een échte uitbraak zodra dit aandeel boven de $2.70 noteert.

Je kan Energy Fuels vinden op de Toronto Stock Exchange onder tickersymbool ‘EFR’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft een positie in de hierboven besproken financiële activa.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.