Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De vloek van Barron’s

Bij beleggen en speculeren moet je altijd goed opletten dat niet iedereen aan dezelfde kant van de boot zit.

De markten hebben namelijk een vervelende eigenschap die ervoor zorgt dat het merendeel van de beleggers het altijd mis heeft.

Dus net wanneer je denkt dat het niet mis kan lopen, iedereen euforisch is en winsten aan het tellen is, loopt het vaak mis.

De stieren die bewust zijn van dit gedrag zullen de volgende afbeelding dan ook niet graag zien verschijnen:

In 2013 was Barron’s magazine erg negatief over aandelen.

Momenteel zitten we nog altijd in dezelfde stierenmarkt: 5 jaar later staan er mensen afgebeeld op de voorpagina die letterlijk met geld gooien en het zelfs uit kanonnen schieten.

Deze soort euforie is zeker niet wat je wilt zien qua sentiment als je positief bent voor aandelen op de korte termijn.

Het is voor de komende paar weken of maand aan te raden om je portfolio in te dekken met de ‘XTrackers S&P500 Inverse ETF’. Deze kan je vinden onder ticker ‘XSPS’ op de London Stock Exchange.

Zo ben je geschermd tegen de beruchte ‘Barron’s Cover Curse’, oftewel de vloek van Barron’s. Dit fenomeen heeft al heel wat beleggers geld gekost.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.