Is deze haai zich aan het voorbereiden op een aanval?

Soms moet je de beleggingen die je jarenlang goede rendementen hebben gezorgd langs zij kunnen zetten, om vervolgens plaats te maken voor beleggingen die het minder goed gedaan hebben en eveneens ondergewaardeerd zijn.

Dat is niet altijd makkelijk maar het is zeker wel aan te raden om zo later mogelijke pijn te kunnen ontlopen. Bomen groeien nu eenmaal niet tot in de hemel, zo stelt Jeffrey Kleintop van Charles Schwab.

Zo kan je als je bijvoorbeeld in Australië in de oceaan gaat zwemmen nooit 100% zeker weten dat je geen slachtoffer gaat worden van een haaienaanval.

Echter kan je wel een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om het risico zo klein mogelijk te maken.

Zo kan je bijvoorbeeld beter niet languit op een surfplank gaan liggen of in gebieden gaan zwemmen waar de kans op een confrontatie met een haai hoger is dan gemiddeld.

In de globale financiële markten kan je dit risico op onaangename verrassingen verkleinen door een nuchtere, contraire denkwijze te hebben, zegt Kleintop.

Zo is het volgens hem nu tijd om internationale beleggingen eens heel goed te bekijken.

Kleintop illustreert dit met de volgende grafiek, waarop je de ratio’s ziet van internationale en Amerikaanse beleggingen en vice versa.

Je ziet op deze afbeelding duidelijk dat de Amerikaanse markten al een hele tijd beter presteren dan de internationale markten.

Is dit de tijd om de manier van aanpak te veranderen en het roer om te gooien?

Volgens Kleintop is de kans groot!

Deze haai zou dus wel eens klaar kunnen staan voor de aanval, en ook jij als belegger kunt toehappen.

Aandeel suggestie

Koop de ‘Vanguard FTSE Emerging Markets ETF’ met ticker VFEM op de London Stock Exchange.

Trade suggestie

Koop de VWO $46 – $51 verticale call spread met expiratie 21 DEC 2018 rond de 1,62 USD.

Onderstaande screenshot laat zien hoe je de combinatie aanmaakt in het handelsplatform van TradersOnly.

Stop-loss: Verkoop de spread wanneer deze 50% in waarde daalt.

(leg nooit stop-loss orders in de markt voor opties maar volg dit zelf op en verkoop je positie wanneer de spread 50% in waarde is gedaald).

Auteur artikel: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.