Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Gooit deze stokoude stier de handdoek in de ring?

De Amerikaanse obligaties bevinden zich sinds 1982 in één van de langstlopende stierenmarkten allertijden.

BiancoResearch signaleert voor het eerst problemen aan de horizon.

Zo stelt Bianco dat beleggers zich eindelijk blijken neer te leggen bij een hogere inflatie van meer dan 2%. Dit hebben we sinds 2014 niet meer gezien.

Dit heeft dan ook een negatief effect op de zeer inflatiegevoelige obligatiemarkt. Hierdoor zijn obligaties heel wat minder aantrekkelijk geworden.

Zo staat de interest op de Amerikaanse 10 jaars obligatie momenteel ook net boven de 3%, een niveau dat door velen beschreven wordt als een psychologische barrière.

Op de onderstaande afbeelding van BiancoResearch zie je duidelijk het lange pad dat deze interesten op obligaties hebben afgelegd, alsook de vrij recent geplaatste bodem die we gezien hebben in 2016.

Ook o.a. de verslechterende demografische situatie en het feit dat centrale banken steeds minder obligaties zullen kopen de komende jaren, hebben hun invloed.

Volgens BiancoResearch zou de top in obligaties reeds bereikt kunnen zijn. Het zou dan een goed idee kunnen zijn om een short positie in deze op te bouwen.

Dit kan je doen door de ‘Vanguard USD Treasury Bond ETF’ te shorten, deze kan je vinden onder tickersymbool ‘VDTY’ op de London Stock Exchange.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.