Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Gaan de robots de wereld overnemen?

Robots gaan in de toekomst steeds meer jobs innemen.

Sinds de uitvinding van ‘Unimate’ in 1961 is de vooruitgang van de industriële robot niet meer te stoppen, aldus Angelique Ahlstrom van VisualCapitalist.

Robots hebben de globale productie van heel veel goederen verbeterd, zowel in sterkte, snelheid en precisie.

Aangezien deze robots nu op grote schaal geproduceerd worden, is de gemiddelde productiekost dramatisch aan het dalen.

Op bovenstaande grafiek zie je dat de verkoop van robots sterk stijgt.

En deze kostendaling is pas het begin volgens ARK Investment. Zij verwachten dat de productiekost van een robot in totaal 65% kan dalen tussen 2015 en 2025.

Zo zal de aanschafkost van een gemiddelde robot in één decennia dalen van $31.000 naar $11.000.

Je kan profiteren van deze trend door de ‘iShares Automation & Robotics ETF’ te kopen. Deze kan je op de London Stock Exchange vinden onder tickersymbool RBTX.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.