Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Beleggen in deze meststofproducent kon wel eens erg lucratief blijken

Peter Boockvar is de CIO van Bleakley Advisory Group alsook de auteur van ‘The Boock Report’.

Hij is een erg bekend figuur in de financiële wereld, voornamelijk door zijn verschijningen op nieuwszender CNBC.

Boockvar komt wel eens vaker op de proppen met ideeën over verschillende activa die hem momenteel intrigeren, en hij heeft recent eentje van zijn ideeën gedeeld met de wereld…

Het gaat hier over een bedrijf dat The Mosaic Company heet, een bedrijf dat zich bezig houdt met het produceren van fosfaat en kalium, twee essentiële meststoffen.

Volgens Boockvar is beleggen in Mosaic een goed idee om de volgende redenen:

Er is een steeds groter en groter wordende vraag naar voedsel en dit zie je direct in de prijzen van de meststoffen die nodig zijn om veel van dit voedsel te verbouwen.

De prijzen van deze meststoffen zoals fosfaat en kalium die omhoog gaan heeft natuurlijk een direct effect op de inkomsten van een bedrijf zoals Mosaic, in de positieve zin.

Boockvar denkt dat de zogenoemde ‘zachte grondstoffen’ – grondstoffen die je kan verbouwen zoals sojabonen en maïs – nu na een lange berenmarkt van zo een 5 jaar eindelijk een nieuwe stierenmarkt begonnen zijn.

Als dit het geval gaat blijken, is dit zeer goed nieuws voor bedrijven zoals Mosaic die hiervan kunnen profiteren.

Het zit namelijk zo: als de prijs van deze zachte grondstoffen omhoog gaat, zullen zij die actief zijn in de landbouwsector aangemoedigd worden om meer te gaan produceren, zodat zij meer geld kunnen verdienen.

Als zij meer willen produceren, zullen ze natuurlijk ook meer meststoffen moeten kopen, en dat is volgens Boockvar iets waarop je met Mosaic perfect op kunt inspelen!

Je kan ‘The Mosaic Company’ vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘MOS’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.