Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit veelzijdige metaal staat voor een gigantisch tekort

De koperprijs zou wel eens flink kunnen oplopen de komende 10 jaar, althans als we Kirill Klip van TNRG moeten geloven.

Volgens Klip staan we namelijk op de vooravond van steeds groter en groter wordende tekorten in de kopermarkt.

De onderstaande grafiek van True Vine Investments illustreert het scenario van Klip dan ook perfect:

Als we uitgaan van een jaar op jaar stijging van 3.5% – iets dat zeker haalbaar zou moeten zijn door de opkomst van o.a. de elektrische auto – dan zal de vraag naar koper de komende tijd écht enorm zijn.

Deze snel groeiende vraag zou dan ook grote opwaartse druk op de prijs zetten, iets dat deze sector dan weer erg interessant maakt voor beleggers.

Volgens multi miljardair Robert Friedland – een levende legende in de grondstoffenwereld – gaat de vraag naar koper zo groot worden dat je over een aantal jaar een telescoop zult nodig hebben om de prijs nog te kunnen zien.

Beleggers die actief zijn in de grondstoffensector hebben dus absoluut geen excuus om deze opkomende trend links te laten liggen.

Het is volgens bovenstaande bronnen dan ook een goed idee om je posities alvast in te nemen, je kan dit doen door je favoriete kopermijnen te kopen, of door gewoon de fysieke prijs van koper te bespelen.

Zo is er de Copper ETFS op de London Stock Exchange, deze verleent je blootstelling aan de fysieke koper prijs, je kan deze ETF vinden onder tickersymbool ‘COPA’.

Als gerenommeerde namen zoals Friedland gelijk hebben valt er in de kopersector heel wat geld te rapen, de tijd zal het uitwijzen.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.