Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Te koop: toekomstige economische wereldmacht

India wordt vaak over het hoofd gezien, als we spreken over toekomstige economische wereldmachten.

India telt 1.3 miljard inwoners en is met een GDP groei van zo’n 6,5 – 7% per jaar een van de snelst groeiende landen ter wereld.

De gemiddelde leeftijd bedraagt amper 28 jaar.

Een grote jonge werkende populatie met weinig zorgbehoevende ouderen, is een pluspunt voor een economie. Dat stelt Jonathan Schiessl van Ashburton Investments.

In het westen en sommige oosterse landen hebben we met de beruchte ‘vergrijzing’ net het tegenovergestelde. Kijk maar eens naar de situatie in Japan.

Het verschil is meer dan duidelijk, zo stelt Schiessl.

De demografische situatie van beide landen verklaart grotendeels waarom Japan amper economische groei kent, terwijl die van India door het dak heen lijkt te gaan.

India – met zijn astronomische groei – lijkt dan ook een zeer interessante investering voor zij die het iets verder weg durven te zoeken.

Volgens Schiessl biedt de volatiliteit die we de afgelopen tijd gezien hebben een erg mooie opportuniteit aan voor zij die interesse hebben in India.

Je kan je blootstelling aan India verkrijgen door de ‘Lyxor MSCI India ETF’ te kopen. Deze kan je op de London Stock Exchange vinden onder tickersymbool ‘INRL’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.