Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze sneltrein in de grondstoffensector weet van geen ophouden

First Quantum Minerals is een mijnbedrijf dat bezig is met de exploratie, ontwikkeling & productie van verschillende grondstoffen zoals o.a. koper, goud en nikkel.

Het bedrijf heeft activa over heel de wereld, van Australië tot Zambia.

First Quantum Minerals presteerde fantastisch de afgelopen 2 jaar. Sinds de bodem van C$2 begin 2016, is de prijs opgelopen naar C$20.

Analisten van onderzoeksbureau Raymond James zien het aandeel nog verder stijgen.

Zij hebben eerder deze week hun prijsdoel voor aandelen van First Quantum bijgesteld van C$22 naar C$25.

Dit betekent weer 10% extra potentieel voor het aandeel, als dit doel bereikt zou worden.

Hier een prijsgrafiek van het aandeel sinds zijn bodem:

Naast Raymond James is ook Scotiabank enthousiast over dit aandeel.

Zij hebben overigens exact hetzelfde prijsdoel als Raymond James (C$25).

Als Scotiabank & Raymond James op het goede pad zitten en het aandeel nog verder stijgt, betekent dat een winst van maar liefst 25% voor zij die hier instappen.

Als je denkt dat grondstoffenprijzen het nog goed gaan doen de komende tijd, moet je dit bedrijf eigenlijk gewoon in je portfolio hebben.

Je kan dit aandeel toevoegen aan je portfolio door First Quantum Minerals te zoeken op de Toronto Stock Exchange onder tickersymbool ‘FM’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft een positie in dit aandeel.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.