Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Tesla klaar voor een monsterlijke rally?

Er zijn weinig aandelen die beleggers zo kunnen polariseren als Tesla dat kan.

Het geloof in het kunnen van CEO Elon Musk is enorm.

Deze overvloed aan vertrouwen komt voornamelijk door Musk zijn voorgaande successen, zoals PayPal, waar hij medeoprichter van was.

Toch lijkt dit vertrouwen misplaatst: dit kan je afleiden aan het feit dat 30% van de Tesla-aandelen gebruikt wordt om te shorten.

En volgens technisch analist J.C. Parets is dat net de voornaamste reden waarom dit aandeel nu erg interessant is.

Zo ziet hij op deze grafiek duidelijk dat de vele shorters het niet is gelukt om Tesla onder zijn steunniveau te duwen zonder dat deze direct terug naar boven schoot.

Wat betreft Parets is dit een potentieel zeer explosieve situatie, een waarin zij die short zitten snel naar de uitgang moeten hollen en hun positie moeten terugkopen alvorens de verliezen zich opstapelen.

Dit zal het aandeel volgens hem in vuur en vlam zetten. Het kan ook de voorbode zijn van een rally die zou kunnen oplopen tot zo een 60% vanaf huidige niveaus!

Volgens Parets is de consolidatie – die meerdere jaren heeft geduurd – nu gedaan en is het weer tijd om een long positie in te pakken op dit erg gehate aandeel.

Het potentieel voor een sterke & snelle beweging naar boven is hier dan ook substantieel.

Je zou hierop kunnen inspelen door Tesla te kopen. Je vindt dit aandeel op NASDAQ onder ticker ‘TSLA’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.