Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Een nieuwe supercyclus in de grondstoffensector

Volgens de mensen van MacroOps staan we aan de vooravond van een enorme stierenmarkt in de grondstoffensector.

India & China groeien enorm en dat vergt een heleboel grondstoffen, om o.a. infrastructuur aan te leggen.

MacroOps stelt dat zodra mensen meer verdienen en je een middenklasse ziet die uit de armoede klimt, zij exponentieel meer grondstoffen gaan verbruiken zoals bijvoorbeeld olie en koper.

China & India zijn samen goed voor zo’n 2.6 miljard mensen, ofwel 35-40% van de mensen die op deze aardbol rondlopen.

Als we MacroOps mogen geloven zijn deze 2 landen nu de fundamenten aan het leggen voor een gigantische stijging in de grondstoffenmarkten de komende 10 jaar.

Zo stellen ze dat India op dit moment op hetzelfde punt is waar China was in 2001, net voor de grote stierenmarkt in grondstoffen begon.

China was dan ook de stuwende kracht achter de vorige stierenmarkt in grondstoffen die zo een 10 jaar liep. Deze keer is het de beurt aan India, aldus MacroOps.

Grondstoffen staan vrij laag na een lange berenmarkt die begon na de top in 2011. Dit zou dan ook een perfect moment kunnen zijn voor in te spelen op deze lange termijn trend.

Je kan dit doen door de ETFS All Commodities te kopen. Deze is te vinden onder tickersymbool AGCP op de London Stock Exchange.

Uiteraard kan je ook de grondstofaandelen die je persoonlijk graag hebt bijkopen. Deze zouden het in het boven beschreven scenario ook erg goed moeten doen.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.