Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Halen Kim Jong Un & Donald Trump deze defensiegigant onderuit?

General Dynamics is – net zoals zijn bekendere concurrenten Lockheed Martin & Raytheon – een bedrijf dat actief is in de luchtvaart en defensie.

Het is het 5e grootste bedrijf in deze sector en het aandeel van dit bedrijf heeft het de afgelopen jaren heel erg goed gedaan.

Maar daar lijkt nu verandering in te komen volgens beursanalist Anthony Sotirhos.

De laatste jaren hebben we heel vat geopolitieke conflicten gezien.

Momenteel lijken de ergste dreigingen voorbij.

De Noord Koreaanse leider Kim Jong Un zit dit moment rond de tafel zit met de Amerikaanse president.

Dit is nog nooit eerder gebeurd en is ongetwijfeld een stap in de goede richting naar wereldvrede.

Volgens Sorithos gaan de grootste slachtoffers in deze beweging naar een meer vredige wereld bedrijven zoals General Dynamics zijn.

Zoals je kan zien op de onderstaande grafiek van Sorithos is de trend in dit aandeel nu gewijzigd.

Het aandeel van General Dynamics is nu dalend, zowel in absolute alsook in relatieve termen ten opzichte van de S&P500 index in welke dit aandeel noteert.

Zodra het aandeel onder $195 daalt, kunnen de verliezen voor de aandeelhouders van dit bedrijf zich snel opstapelen.

De correctie kan hier op korte tijd wel eens erg oplopen, zeker als er positief nieuws komt uit de kanten van Kim Jong Un & Donald Trump.

Sorithos zijn voorstel is dan ook om short te gaan op dit aandeel.

Je kan General Dynamics vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘GD’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.