Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze technologiereus neemt de leiding

AMD – wat staat voor Advanced Micro Devices – is een technologiebedrijf met zijn hoofdkwartier in Californië.

Het aandeel had het niet gemakkelijk van 2010 tot 2016.

De NASDAQ-index, waar dit aandeel deel van uitmaakt, deed het echter enorm goed in dezelfde periode.

Sinds 2016 lijkt het tij gekeerd want toen begon AMD aan een verschroeiende rally.

In 2017 was het tijd voor even op adem te komen, wat geheel terecht is na zo een geweldige spurt naar boven.

Het begin van 2018 was dan weer vrij rustig, in het begin althans…

De laatste 2-3 maanden zagen we namelijk een rally van jewelste. Die rally is nog maar net begonnen, aldus JC Parets van All Star Charts.

Zoals je kan zien op de onderstaande grafiek is er duidelijk sprake van een mooie technische uitbraak naar boven die reeds een aantal maanden terug heeft plaatsgevonden.

Wanhoop echter niet, want volgens Parets is dit dus nog maar het begin van een grotere beweging naar boven.

Zo zien we momenteel dat het eerste prijsniveau rond de $17 al geraakt is en het zeer binnenkort tijd is om door te stoten naar het volgende doel, dat rond de $27 ligt!

Parets stelt dat de technologiesector nog altijd een leidende index is wereldwijd, alsook dat maar liefst 1/4e van de aandelen van AMD geleend worden om te shorten.

Dat er zoveel speculanten short zitten op dit aandeel is volgens Parets eerder een goed teken. Dit zal volgens hem zorgen voor een grote ‘short squeeze’.

Een short squeeze is een scenario waarin speculanten die een short positie hebben snel hun positie moeten terugkopen wanneer de koers stijgt, om zo snel opstapelende verliezen te ontlopen.

Dit zorgt voor extra koopdruk en dus brandstof om dit aandeel naar hogere valuaties te stuwen.

AMD aandelen zouden dus de komende weken en maanden wel eens een heel stuk verder kunnen stijgen, aldus Parets.

Het perfecte moment om dit aandeel toe te voegen in je portfolio dus.

Je kan Advanded Micro Devices Inc terugvinden op de NASDAQ onder tickersymbool AMD.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.