Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De prijs van deze vrij onbekende grondstof gaat parabolisch

Kobalt is een vrij onbekende grondstof, maar de vraag gaat de laatste jaren helemaal door het dak.

Door de stijgende vraag is de prijs de afgelopen 18 maanden verdubbeld.

Kobalt is een metaal dat onmisbaar is in de batterijen van elektrische voertuigen.

Bij Roskill Information Services verwacht men dat de vraag het komende decennium jaarlijks met 15% stijgt.

Tussen 2010 en 2017 steeg de vraag jaarlijks zo’n 8%: een heel verschil dus met wat ons te wachten staan volgens Roskill.

Naast elektrische voertuigen is kobalt ook onmisbaar in de ruimtevaart.

Als je de onderstaande grafiek van BNP Paribas goed interpreteert, dan weet je dat deze drastische stijging in kobaltprijzen wel eens gewoon zou kunnen doorzetten.

Als je in wilt spelen op een stijging in de prijs van kobalt, is het aan te raden om eens goed te kijken naar Cobalt 27 Capital Corp.

Dit bedrijf heeft gigantische hoeveelheden kobalt in hun opslagruimtes.

Je kan dit bedrijf terugvinden op de Toronto Stock Exchange Venture onder tickersymbool KBLT.

Het is wel aan te raden om dit aandeel in kleine schijven aan te schaffen. De liquiditeit van dit aandeel is op sommige momenten namelijk niet optimaal.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.