Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

De verrijzenis der opkomende markten

De opkomende markten hebben de afgelopen maanden veel klappen mogen incasseren.

Terwijl de NASDAQ en S&P500 herstellen, blijven de groeimarkten achter.

De stijgende dollar heeft een negatief effect op deze landen, aldus Jawad Mian van Stray Reflections.

De groeilanden zijn erg afhankelijk van o.a. hoeveel risico een belegger wil nemen en een grote hoeveelheid schulden genomineerd in USD.

Mian verwacht dat de opkomende landen – samen met de grondstoffen – de komende jaren sterk zullen presteren.

Deze analist ziet een einde komen aan de rally in de Amerikaanse Dollar. Daarnaast kan de stierenmarkt in aandelen zelf nog wel een tijdje verder kan gaan.

Ook zakenbank Goldman Sachs denkt dat het tijd is om deze sector eens heel goed onder de loep te nemen.

Het is echter volgens Mian wel aan te raden om je niet te gaan haasten, maar om zijn thesis even de tijd te geven om zich te ontplooien.

Dus pak je (digitaal) notitieboekje, noteer het nodige en zorg dat je er zeker bij bent als deze sterk groeiende groep landen hun volgende rally inzetten.

Mocht je zelf geen blootstelling hebben in deze groep aandelen, dan kan je altijd beginnen met de ‘Vanguard FTSE Emerging Markets ETF’ te kopen. Je kan deze vinden op de London Stock Exchange onder ticker VFEM.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.