Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Deze Canadese gouddelver begint een stevige rally

De goudprijs doet het de laatste weken niet al te goed, en staat zelfs momenteel op het laagste punt tot zover dit jaar.

Echter lijkt de prijs nu wel eens zijn bodem bereikt te kunnen hebben rond de $1250.

Goud kent overigens in de zomermaanden doorgaans zijn sterkste periodes en deze liggen dus nog in het verschiet.

Dat is goed nieuws voor de ‘goudkevers’, zoals de aanhangers van goud wel eens genoemd worden.

En het beste nieuws in deze specifieke sector zou wel eens weggelegd kunnen zijn voor enkele goudmijnen!

Ondanks dat de goudmijnindexen er vrij rustig bijliggen en niet veel beweging kennen zijn er zeker genoeg manieren om hier als speculant op in te spelen.

Volgens EquityClock is op dit moment Detour Gold erg aantrekkelijk en zeker het bekijken waard.

Detour Gold is een vrij jong – nog maar 12 jaar oud – Canadees mijnbedrijf dat goud delft in noordoost Ontario.

Volgens EquityClock is de prijs – na een recente klap gekregen te hebben – eindelijk klaar om flink hoger te gaan.

Zo zie je op de onderstaande afbeelding dat de prijs over het 50-daags gemiddelde is kunnen klimmen, iets dat wel eens een trend wijziging zou kunnen betekenen.

Als dit de bodem was in goud voor de komende tijd, dan zou dit aandeel zeker moeten kunnen doorstoten naar het 200-daags gemiddelde, dat ligt rond de $13.

Voor zij die een beetje op hun honger zijn blijven zitten in deze sector is dit misschien wel een van de betere manieren om toch een graantje te kunnen meepikken.

Het is dan ook aan te raden om dit aandeel eens onder de loep te nemen.

Je kan Detour Gold vinden op de Toronto Stock Exchange onder tickersymbool DGC.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.