Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Betreden we nu de gouden zomermaanden?

Goud heeft zijn weerstandsniveau rond $1370 tot zover nog niet kunnen breken.

Het lijkt er nu wel erg op dat de volgende poging om dat wel te doen voor de deur staat.

Volgens SentimenTrader is dit de beste tijd van het jaar om goud in te kopen.

De onderstaande grafiek spreekt dan ook boekdelen.

De zomermaanden zijn begonnen. Dat is vaak een erg lucratieve periode voor zij die inspelen op een stijging in de goudprijs.

Zeker als je momenteel het extreem negatieve sentiment rondom goud bekijkt, dan is het onwaarschijnlijk dat de prijs de komende maanden nog veel verder zakt.

Mocht de goudprijs dan toch boven de $1370 uit kunnen komen en zo dus uitbreken, dan zou het zomaar kunnen dat we een enorme rally gaan zien de komende jaren.

Het is wat SentimenTrader betreft in ieder geval nu een goed moment om een ‘gokje te wagen’.

Jijzelf kan dit ook doen, zowel door in te spelen op een stijging van de goudprijs zelf alsook een stijging in je favoriete goudmijnen.

Deze goudmijnen bieden traditioneel gezien een hefboom op de goudprijs, en zo dus potentieel grotere winsten mocht de goudprijs hier een rally inzetten.

Als je het echter wat conservatiever wilt aanpakken kan je ook gewoon de ETFS Physical Gold kopen, dit doen je op de London Stock Exchange, met behulp van tickersymbool ‘PHGP’. Deze ETFS noteert in pence (centen).

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.