Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Gaat de Amerikaanse bankensector een duik maken?

Het ziet er niet erg rooskleurig uit voor de bankensector in Amerika momenteel.

In Europa is het eigenlijk door o.a. Deutsche Bank niet veel beter, maar goed, dat is een verhaal voor een andere keer…

Onderstaande grafiek van speculant Mark Ungewitter laat zien dat de financiële sector er belabberd bijligt.

De sector in zijn geheel – gemeten door de XLF Financials ETF – is net onder zijn technisch steunpunt gebroken. Dat doet toch wel alarmbellen afgaan.

Onderaan op de grafiek zie je ook duidelijk dat de sterkte ten opzichte van de S&P500 erg aan het verzwakken is.

Banken zitten in het middelpunt van heel wat economische activiteiten. De prestaties hiervan worden door economen, speculanten en beleggers vaak gezien als een soort proxy voor de gezondheid van de economie.

Het is dus opletten geblazen, zo stelt Ungewitter.

Je portfolio indekken met een short positie op een van de Amerikaanse banken is dan ook wel aan te raden op dit moment.

Volgens Ungewitter is Citigroup een van de minder presterende aandelen de afgelopen tijd en is deze wellicht het aandeel bij uitstek om een shortpositie in te overwegen.

Je kan Citigroup vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘C’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.