Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Paniek op de Chinese beurzen, profiteer nu het nog kan

Amerikaans president Donald Trump is vastberaden om de bovenhand te krijgen op China in de onderlinge handel.

De angst voor een verder escalerende handelsoorlog is reëel.

Aangezien China meer afhangt van Amerikaanse import dan andersom, is de schade van de huidige sancties en retoriek voornamelijk te zien op de Chinese beurzen.

De beurzen in China staan op een korte periode namelijk al tientallen procenten onder hun top van eerder dit jaar. Dat jaagt heel wat beleggers toch wel de stuipen op het lijf.

Maar zoals je op de beurs wel eens hoort, is het vaak slim om te kopen ‘wanneer het bloed door de straten vloeit’.

Volgens Raghee Horner van Simpler Trading is dit inderdaad het geval. Deze drastische daling is het resultaat van paniek onder beleggers, niet zozeer van rationeel gedrag.

De retoriek zal de komende maanden drastisch verminderen, aldus Horner. Dat zou dan weer wat ademruimte moeten geven aan deze zwaar getroffen markten.

Het kan nog altijd lager, maar dit lijkt een goed moment om een initiële positie in te nemen, zo stelt Horner.

Het is dus aan te raden om deze trade kleinschalig te beginnen en je positie geleidelijk aan op te bouwen naarmate het scenario dat Horner schetst zich ontplooit.

Je kan dit doen door de iShares MSCI China ETF te kopen. Deze kan je op de London Stock Exchange vinden onder tickersymbool ‘IASH’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.