Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dubbele bodem voor deze Indische autoproducent?

Tata Motors is een vrij onbekende Indische autoproducent voor westerlingen.

Er zijn verschillende automerken die onder het Tata Motors concern vallen, maar de 2 bekendste zijn zonder twijfel toch wel Jaguar & Land Rover.

Het bedrijf staat momenteel op plaats 226 in de Fortune500 lijst. Het is uitgegroeid tot een mastodont in zijn sector.

Het aandeel Tata Motors heeft echter wel al eens beter tijden gekend, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. Tot die conclusie komt Tom Bruni van BruniCharting.

Bruni komt op de proppen met de onderstaande grafiek, deze vormt de basis voor de gloednieuwe long positie van hem in dit aandeel…

Volgens Bruni zien we momenteel zowel een valse neerwaartse uitbraak alsook een dubbel bodem patroon rond het $270 niveau, oftewel $19.40 als je het aandeel koopt op de NYSE.

Ook de technische RSI-indicator die je onderaan de grafiek ziet, heeft geen nieuwe laagtepunten gemaakt ondanks dat de prijs dit wel deed.

Dat is een positief signaal en het heeft er dan ook alle schijn van dat dit wel eens de bodem kon zijn geweest voor Tata Motors.

Als je dit aandeel op de kop wil tikken en toch een laag risicoprofiel wil behouden, is het aan te raden om na aankoop een ‘stop loss’ te zetten op $18.90.

Zo riskeer je maar een paar procent van je inzet en heb je toch een mooie kans om het veelvoud van deze paar procentjes te maken (als Bruni gelijk krijgt).

Wacht dus niet langer en zorg dat je je aandelen Tata Motors op zak hebt. Als je niet te lang wacht en snel instapt is dit namelijk een erg asymmetrische opportuniteit.

Je kan dit aandeel vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘TTM’.

Trade suggestie

Koop de NYSE:TTM optie met ticker [TTM] $20 – $23 Callspread (bullspread) met expiratie 19 OCT 2018 rond de 0,80 USD

Stop-loss: Verkoop de spread wanneer deze 50% in waarde daalt.
(leg nooit stop-loss orders in de markt voor opties maar volg dit zelf op en verkoop je positie wanneer de spread 50% in waarde is gedaald).

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.