Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Een meer dan interessant buitenbeentje

De koperprijs heeft de laatste 2 jaar een stijging van zo een 60% mogen optekenen.

Bij zink & goud waren de rendementen op dezelfde tijdspanne respectievelijk 140 & 20%.

Dat zijn zeker wel mooie rendementen op een paar jaartjes tijd.

Maar een van de best presterende mijnbedrijven die noteert op de Toronto Stock Exchange produceert geen enkel van de bovenstaande 3 grondstoffen. Toch weet het dit jaar mooie rendementen voor te leggen.

Het mijnbedrijf in kwestie is Cameco Corporation en het produceert exclusief uranium.

Cameco is de grootste uraniumproducent op aarde wat betreft beurslisting.

Het aandeel staat dit jaar al op een erg mooie +36%. Als we Peter Bell van CEO.CA mogen geloven is dit alles behalve het einde van deze mooie stijging.

Volgens Bell staat ons de komende jaren in de uraniumsector een tekort te wachten van grote proporties.

Momenteel is de sector bezig met een overgang van een teveel aan uranium naar een tekort. Dit tekort zal – net zoals het geval was met het eerdere overschot – niet zomaar op één jaar opgelost zijn.

En Cameco – uranium gigant zijnde – zal dan ook een erg mooie hefboom bieden mocht Bell gelijk krijgen en uranium nu een nieuwe stierenmarkt beginnen.

We lijken momenteel nog in de uitbodemingsfase te zitten. Dit is dan ook het ideale moment om wat geld aan het werk te zetten in het paradepaardje van de uraniumsector, Cameco dus.

Je kan Cameco vinden op de Toronto Stock Exchange onder tickersymbool ‘CCO’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.