Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Zelden heeft één bedrijf een markt zo gedomineerd…

Er zijn maar vrij weinig markten op aarde die zo goed als volledig gedomineerd worden door een enkele speler.

Maar qua zoekmachines op het internet is het wel vrij duidelijk dat we het maar over één dominante speler kunnen hebben. En dat is dan uiteraard Google.

Het marktaandeel in de zoekmachines voor Google ligt volgens StatCounter boven de 90%, en zo laat het extreem succesvolle bedrijf amper wat over voor de rest.

En het lijkt erop dat ze hun marktdominantie allesbehalve aan het verliezen zijn. Dat kan je voor een deel toch wel afleiden van hun erg mooie datapunten die ze deze week bekend hebben gemaakt.

De winsten bij Google waren een stuk groter dan verwacht en het aandeel steeg direct een mooi aantal procenten.

En volgens Chris Kimble is dit nog maar net het begin. In de komende maanden zullen we Google nog een heel stuk verder zien stijgen.

De technische uitbraak voor dit aandeel is dan ook zo klaar als een klontje…

Als Kimble gelijk heeft is de kans groot dat we richting het $1460 niveau gaan, en dat is toch wel een heel stuk hoger dan waar Google vandaag de dag noteert.

Dit is overigens ook goed voor de algemene markten, want een mastodont als Google neemt een relatief groot deel in van veel marktindexen zoals de NASDAQ.

De kust lijkt – wat Kimble betreft – nu wel veilig om een positie in te nemen, en dat is dan ook exact wat hij jullie aanraadt.

Je kan Google dan ook vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘GOOG’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.