Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Het feestje is nog niet voorbij…

De Amerikaanse S&P500 – zowat de meest voorname aandelenindex op aarde – staat na een lange volatiele periode dit jaar weer eens op uitbreken.

Een uitbraak naar boven dan wel te verstaan. Niet zomaar een dertien in een dozijn uitbraak, maar eentje naar een nog nooit eerder gezien hoogtepunt!

En als je een heel klein beetje wil ‘valsspelen’ zou je kunnen zeggen dat dat nieuw hoogtepunt eigenlijk al bereikt is…

Als je al je dividenden zou herinvesteren dan zou je momenteel al op een nieuw hoogtepunt zitten, zoals je duidelijk kan zien op de onderstaande grafiek van Troy Bombardia van BullMarkets.co

Er is geen tekort aan beleggers die denken dat het einde nu wel in zicht zou moeten zijn voor deze historische stijging in de Amerikaanse aandelenmarkten, maar Bombardia behoort zeker niet tot die groep.

We hebben nu een half jaar consolidatie gezien en dat is erg gezond geweest voor de stabiliteit van de markt, zodat deze niet oververhit geraakt (zoals in het prille begin van het jaar een beetje het geval was).

Bombardia stelt dat wanneer de S&P500 index na 6 maanden consolideren het voorheen gezette hoogtepunt bereikt, de rendementen – historisch gezien – de daaropvolgende 3-6 maanden enorm goed zijn.

Verschillende andere Amerikaanse aandelenindexen – zoals de NASDAQ – hebben het voortouw al genomen wat betreft de reis naar nieuwe hoogtepunten.

Nu is het dan ook de S&P500 die aan zet is om zijn kracht te tonen en het feestje te vervolledigen.

Het licht staat dan ook op groen om je favoriete Amerikaanse aandelen bij te kopen of te beginnen kopen.

Als je echter liever de index zelf bespeelt, dan kan dat natuurlijk ook.

Je kan dan de Vanguard S&P500 ETF kopen, deze vind je op de London Stock Exchange onder tickersymbool ‘VUSA’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.