Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Hoe groter ze zijn, hoe harder ze vallen…

Het komt eigenlijk nooit voor dat een aandeel op één dag meer dan 100 miljard aan beurswaarde verliest.

Er zijn namelijk weinig bedrijven die überhaupt 100 miljard aan waarde hebben om te verliezen.

En toch is dat exact wat er gebeurde met Facebook.

Het aandeel is lange tijd een van de sterkhouders en paradepaardjes van deze historische stierenmarkt geweest. Maar daar lijkt nu toch verandering in gekomen te zijn.

Facebook ligt namelijk geregeld onder vuur als het gaat om de privacy van zijn gebruikers.

Het aantal minuten dat per gebruiker op Facebook besteed wordt, daalt dramatisch, zoals je ziet op onderstaande grafiek.

Vorige week donderdag zag je de gevolgen dan ook duidelijk in de cijfers weergegeven. Dat is ook Aresh Kumar van MacroOps niet ontgaan.

De cijfers werden slecht ontvangen en het aandeel kelderde als nooit voorheen.

En het einde lijkt nog steeds niet in zicht: het feit dat het aandeel niet eens een kleine stijging kon neerzetten na een dergelijke crash is een teken aan de wand, zo stelt Kumar.

De kans is dan ook vrij groot dat we de bodem nog niet gezien hebben in dit aandeel.

Dat maakt een short positie op Facebook momenteel wel vrij interessant.

Als leidinggevende aandelen zoals Facebook beginnen teleur te stellen, dat kunnen deze snel weer met beide voetjes op de grond staan.

Het idee van Kumar is dan ook om Facebook te shorten, met een stop loss net boven de $180. Zo loop je slechts enkele procenten risico.

Je kan Facebook vinden op de NASDAQ onder tickersymbool ‘FB’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.