Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Komt de volgende technologiereus uit… Australië?

John Hempton is een vrij omstreden figuur, maar zonder enige twijfel wel een erg succesvol hedge fund manager.

Hempton heeft een zeer uitgesproken mening en neemt vaak enorme short posities in op wat hij denkt frauduleuze bedrijven te zijn.

Soms gebeurt dit zelfs met gevaar voor eigen leven. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat Hempton – zonder dit te beseffen – bijvoorbeeld een dekmantel van de Japanse maffia de dieperik in wil duwen met een short positie.

Maar hij weet ook erg vaak gewoon de goede bedrijven eruit te pakken om een long positie op in te nemen.

Hij denkt nu een waar juweeltje gevonden te hebben, namelijk Xero – niet te verwarren met Xerox – een Australisch bedrijf dat zich bevindt in de technologiesector.

Volgens Hempton is dit het enige Australische bedrijf dat potentieel heeft om een globale gigant te worden met een markkapitalisatie van rond de $100 miljard.

En als je weet dat deze markkapitalisatie momenteel nog minder is dan $5 miljard, dan weet je dat het potentieel ongezien groot is.

Als Xero daadwerkelijk op het globale toneel verschijnt – zoals Hempton zeker mogelijk acht – dan kan de koers vanaf huidige niveaus enorm oplopen de komende jaren.

Je kan Xero vinden op de Australian Securities Exchange onder tickersymbool ‘XRO’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.