Let op! Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg en mogelijk meer verliezen door het hefboomeffect.

Dit bericht bevat een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades. Informatie in dit bericht is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Zijn dit de volgende 2 prooien van deze beruchte short seller?

James – of Jim voor de vrienden – Chanos is zowat de meest bekende short seller op aarde en tevens de CEO van Kynikos Assocatios, een hedge fund.

Deze gepokt en gemazelde speculant heeft door zijn lange carrière altijd al de dingen net iets anders aangepakt dan de menigte.

Daarom ook zijn keuze voor het leven te leiden van een short seller, iets dat toch wel vergeleken kan worden met constant tegen de stroming in zwemmen.

Maar Chanos is niet zomaar de zoveelste short seller. Zo was deze man zowat de eerste die de fraude bij het beruchte Enron zag in het begin van deze eeuw.

En nu heeft hij reeds de volgende 2 doelwitten in zijn o zo dodelijke vizier…

Het betreft 2 bedrijven in de gezondheidszorg, namelijk MedNax Inc & Envision Healthcare.

En Chanos neemt absoluut geen blad voor de mond wat betreft zijn koersdoel voor deze 2 bedrijven…

Hij denkt namelijk dat de aandelen van beide bedrijven wel eens 0 waard zouden kunnen zijn.

Zo noemt hij als reden waarom hij aan de alarmbel trekt o.a. onregelmatigheden in de boekhoudingen van zowel MedNax als Envision op.

Als Chanos gelijk heeft, dan kan je heel wat geld verdienen de komende tijd met short posities in te nemen.

Je kan MedNax vinden op de NYSE onder tickersymbool ‘MD’.

Envision Healthcare kan je ook op de NYSE vinden, maar onder tickersymbool ‘EVHC’.

Auteur: Bart Peters, eigenaar Peters Global Macro, heeft geen positie in de hierboven besproken financiële activa en zal ook geen positie innemen tot minimaal 72 uur na publicatie.

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.